OMGEVING
Winkelen

In Vajta bevinden zich enkele winkeltjes voor de dagelijkse benodigdheden, op slechts 15 auto minuten in Sarbogard vindt u diverse supermarkten (Tesco, Penny, Lidl, Spar) en verder een divers winkelaanbod. Op 40 minuten kunt u in de plaats Székesfehérvár uitgebreid shoppen. Heeft u behoeften om echt een dag te gaan fun shoppen kunt u terecht in Pécs op ruim een uur. In het centrum zijn naast grote winkelcentra veel nostalgische winkeltjes. Het is een genoegen daar op je gemak rond te kuieren. Pécs is een levendige universiteitsstad met prachtige monumenten, gezellige markten en zeer veel historische panden. Terrasjes zijn volop te vinden in het centrum. Interessant is ook de vlooienmarkt op zondag. Een markt waar je werkelijk alles kunt kopen, nieuw en gebruikt van auto’s tot dieren.

Natuur

Het huis is gelegen in een fraaie heuvelachtige omgeving. De bossen, het grote Hongaarse woud rondom het huis zijn uitgestrekt en is tevens het leefgebied van groot wild zoals het edelhert, de ree, runderen en het wildzwijn. Ook ontbreken er de vos, de marter, de bunzingen en ander klein wild niet. Een zeer grote verscheidenheid aan vogels hebben hier ook hun leefgebied zoals: de hop, diverse soorten spechten, vinken, mezen, bijeneters, uilen, leeuweriken, grauwe klauwier, wielewaal, de putter, de zwarte ooienvaar. Bovendien kan men hier genieten van de jaarlijkse terugkerende ooievaars die hier hun broedgebied hebben.

Sport

Ook voor diverse sporten kunt u prima terecht. Vanuit het huis starten verschillende wandelroutes die u door het mooie heuvelachtige landschap voeren. Er zijn op zijn Hongaars uit gezette routes van 5-10-15-20 km en meer. Om een idee te krijgen van de uitgestrektheid, er is een oude handelsroute die langs Vajta gaat naar Pécs, met een lengte van 80 km door het bos. Ook kunt u MTB fietsen door de heuvels en bossen. Voor de sportvissers zijn in de omgeving verschillende visaccommodaties aanwezig waarop gevist kan worden op verschillende soorten vis oa. karper, meerval, snoek.

Cultuur

De Hongaarse cultuur staat bekend om zijn muziek, dans en authentieke ambachten. De stad Pécs (± 1 uur) is feitelijk een groot museum, liefhebbers van cultuur kunnen hier hun hart ophalen. Het is niet voor niets dat in 2010 Pécs culturele hoofdstad van Europa was.

Door de centrale ligging van het huis is het een goede uitvalsbasis voor dagtochtjes. Zowel Boedapest, het Balatonmeer, Pecs en Székesfehérvár liggen niet om de hoek maar de afstanden zijn met de auto goed te doen. U kunt dus alle kanten op.

Zwemmen

Zwemmen kunt u volop in diverse natuurwateren, maar ook in de wereld beroemde thermaal baden.
Op loopafstand ( ± 400 meter ) van het huis liggen openbare luchtzwembaden waaronder een verwarmd thermaal bad.

Op 30 minuten met de auto vindt u in Tamási het geheel nieuw verbouwde thermaalbad waar het heerlijk recreëren is in het warme bronwater en welness mogelijkheden voor een Hongaarse prijs.

Op 45 minuten met de auto vindt u in Dombóvár een Welness park met vele mogelijkheden waar het hele gezin van kan genieten.

Trips

Er kunnen diverse uitstapjes gemaakt worden aan wat te denken van de Orfü meren, het Balatonmeer, verschillende in de buurt gelegen wijngebieden enz, enz. Onze infomap in het vakantiehuis geeft u volop ideeën.

Diversen

Het nuttige met het aangename verenigen kan ook, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de tandarts die minder dan een kwart kost van in Nederland. Veelal vergoed de zorgverzekeraar vaak ook nog een deel van de Hongaarse kosten.

Of bent u op zoek naar een vakantiewoning in het buitenland? Kom eerst eens bij ons genieten van het Hongaarse leven voordat u beslissing neemt. Gewoon lekker komen genieten kan natuurlijk ook.